Els acampats debaten què fer la nit de la final de la Champions

Reforç Català i acollida. Rubí, Vallès Occidental.
Nom i cognoms:   ______          
Data:______

Com afrontar la final i les possibles celebracions del títol és encara una incògnita per a l'acampada. El futur del moviment segueix en debat, però els acampats tenen clar que no morirà
Els dies passen, i els acampats segueixen instal·lats a la plaça Catalunya i amb els ànims intactes. Comissions noves –per exemple, la d'educació o la d'audiovisual– i subcomissions treballen durant el dia i part de la nit. Els objectius es mantenen, però el debat de com arribar-hi també. Després de decidir que l'acampada durarà, com a mínim, una setmana més, els debats sobre què toca fer ara són continus, i a curt termini s'albira un problema a l'horitzó: què passarà la nit de la final de la Champions.

A l'espera de saber si l'Ajuntament preveia instal·lar una pantalla gegant a la plaça, com ha fet altres vegades, la possibilitat que el Barça guanyi el campionat suposaria un allau de milers de persones al centre de Barcelona, que podria posar en perill l'acampada. En Pol, facilitador de la comissió de continguts, remarca que es volen "desvincular totalment" del futbol i els aficionats, però "tampoc volem que ens ho rebentin", ni que l'Ajuntament aprofiti l'ocasió per desallotjar-los. Per això l'assemblea ha de decidir en les properes hores què fer la nit de la final. Entre les opcions, hi haurà la de fer una asseguda silenciosa general i la de fer un cordó humà envoltant el campament. L'opció de marxar i després tornar no la contemplen, perquè suposaria "desvirtuar" el moviment.


Les eleccions no van amb ells
Els comicis de diumenge no preocupen gaire –o gens– molts dels acampats. Una participant a la comissió de comunicació explica que ni tan sols n'han parlat. Tot i així, estan al dia. En Pol opina que "la dreta sempre va a votar", mentre que l'esquerra està "descontenta" i sent que "no té representació" –"ningú ens representa" és una de les consignes repetides aquests dies a l'acampada. De fet, un altre membre de la comissió de continguts creu que "la gent de dretes, per molt que digui, no està indignada".

En Pol comentava, a més, que ni el vot en blanc ni l'abstenció serveixen de res actualment, i que potser hauria sigut lògic advocar pel vot a partits polítics petits –ja que el moviment s'ha posicionat clarament contra el bipartidisme–, però que no podien fer-ne apologia de cap manera. "Per això advoquem per la participació aquí", a la plaça.

El futur del moviment

Ja és la segona setmana que són al carrer i hi comença a haver cansament, si més no físic. La logística general segueix molt organitzada però, explica en Pol, a la comissió de continguts, per exemple, "tothom està frustrat perquè és difícil vehicular les ganes de canviar les coses sense excloure ningú". De totes maneres, treballen perquè la flama no s'apagui amb idees com fer accions fora de la plaça i fer xarxa amb associacions de barri.
Davant l'opció d'un possible desallotjament, ara més possible que mai després de les declaracions del futur alcalde, el moviment que va començar el 15-M no morirà, segons els acampats. Hi ha subcomissions que treballen específicament perquè si passa això s'estengui a barris i pobles.

PREGUNTES DE COMPRENSIÓ:
Llegeix el text amb atenció, subratllat les paraules que no coneguis i contesta les preguntes:
1.      Per què els acampats debaten què fer la nit de la final de la Champions?              
2.       Per  què s’han manifestat els joves a moltes places de Catalunya? Quin és el seu objectiu?
3.      Creus que els polítics faran cas d’aquestes reivindicacions?
4.      Has seguit les eleccions municipals? Quin partit ha guanyat a Rubí?
5.      Quin són els partits que tenen representació al teu municipi?
6.      Què penses de les eleccions? Creus que  la crisi econòmica acabarà? Què faries per solucionar-la si tu fossis president o presidenta?
Escolta el text i les activitats de comprensió i de llengua:
Es


ACTIVITATS DE LLENGUA:
1.      Tria un verb- el que tu vulguis-  i conjuga’l en present d’indicatiu, en pretèrit imperfet i en futur simple.
Consulta el lloc web: www.verbscatalans.com  si tens cap dubte!   Endavant!

Present d’indicatiu
Pretèrit imperfet
Futur simple





















2.      Passa aquest text al singular. Atenció amb els accents i apòstrofs! Compte!

“Els dies passen, i els acampats segueixen instal·lats a la plaça Catalunya i amb els ànims intactes. Comissions noves –per exemple, la d'educació o la d'audiovisual– i subcomissions treballen durant el dia i part de la nit. Els objectius es mantenen, però el debat de com arribar-hi també. Després de decidir que l'acampada durarà, com a mínim, una setmana més, els debats sobre què toca fer ara són continus, i a curt termini s'albira un problema a l'horitzó: què passarà la nit de la final de la Champions”.


Els acampats



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La neu, تساقط الثلج 雪 ձյուն neve,nieve, snow,elurra, снег, sniegas

HISTÒRIA DE VIDA : NANA DIAKITE MALI

Història de vida de Justina Markunas.Polònia