El CAIRE-EF tanca una etapa


El CAIRE-EF tanca una etapa i no continuarà publicant en aquest bloc, sí que seguirà des del Facebook. Gràcies a tots els que ens heu anat seguint i ens heu donat suport al llarg d'aquests tres cursos de formació i feina a l'àmbit de l'Atenció a la Diversitat i l'Acollida de l'Alumnat Nouvingut. Aquest bloc, que es va crear com a eina de feina de l'ESADI per estar en contacte amb el professorat d'acollida, seguirà al vostre abast perquè pugueu aprofitar els recursos que s'hi han anat penjant.


Un dels moments més gratificants va ser el curs passat quan el CAIRE-EF va rebre el segon premi (baldufa platejada) de la categoria de Blocs d'Assessorament i Formació del Concurs Edublogs 2010, organitzat per  l'Associació Espiral.

http://caire-ef.blogspot.com/2010/06/ja-la-tenim-aqui.html

L'ESADI (PAIRE) continuarà un curs més, amb noves incorporacions, fent tasques de mediació i assessorament als centres d'Eivissa i Formentera. Des d'aquí el meu suport als companys que segueixen a l'equip: Rubén Peris, amb qui vaig iniciar aquest bloc i la feina de l'ESADI, Jordi Escandell, coordinador del Servei Educatiu de Mediació, sempre disposat a col·laborar en tots els projectes, i  Iolanda Bonet de l'ESAIT que ha treballat conjuntament amb l'ESADI. Un record també per a la Maglo Ripoll que va formar part de l'equip, com a mediadora el primer curs, i per a les companyes de l'ESADI de Menorca i Mallorca. Gràcies a les caps del Projecte per donar-nos la confiança per engegar l'ESADI (PAIRE) a Eivissa i Formentera: M. Magdalena Pons, Xisca Solivellas i Margalida Mascaró i també a na Margalida Marí que sempre defensà aquest programa.
No voldria acomiadar-me sense agrair la feina del professorat de les aules d'acollida d'Eivissa i Formentera i recordar els alumnes nouvinguts que hem atès durant aquest tres cursos. Molts ens han sorprès per la seva capacitat i interès per aprendre la llengua i, gràcies a ells i elles, hem après a desfer prejudicis i a defensar una educació inclusiva i intercultural.
Un record també per al CP Can Raspall que ens cedeix l'espai que ocupam, el personal de l'Oficina d'Escolarització, que ens facilita el primer contacte amb les famílies nouvingudes, els  assessors  del CEP, Lídia Ramon i Joan Buades, amb qui hem coordinat seminaris i jornades de formació, i els professionals de l'EOEP, l'ESEL, l'IEE (Cursos de Català per a Joves nouvinguts), l'OFIM, els Serveis Socials i la Xarxa de Mediadors amb qui hem començat a treballar de manera coordinada.
I no puc oblidar els companys i companyes d'arreu que hem conegut gràcies a la xarxa i que han volgut compartir amb nosaltres els seus recursos i experiències. Els blocs de les aules d'acollida de Lacustària de Llagostera (Núria Font), de L'IES Carles Vallbona de Granollers (Montse Talavera) i l'IES La Serreta de Rubí (Josep Gregori) han estat referents del que ha de ser una aula d'acollida en centres inclusius de primària i secundària. 
També agraeix la feina del Portal Espurn@ de qui hem après a fer servir les noves tecnologies a l'aula i la importància de treballar en equip i compartir recursos. Hem tingut la sort de comptar amb la presència en els nostres seminaris de formació de professors que dirigeixen aquest portal, com el Ramon Barlam i la Núria Alart, que encomanen energia i entusiasme per fer cada dia la nostra feina millor. 
I agraeix també el suport de l'Artur Vidal, assessor LIC de l'Hospitalet de Llobregat (Bloc Ensenyar llengua a l'alumnat no romànic) amb qui seguiré compartint projectes com aquest Pont de Mar Blava.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La neu, تساقط الثلج 雪 ձյուն neve,nieve, snow,elurra, снег, sniegas

HISTÒRIA DE VIDA : NANA DIAKITE MALI

Història de vida de Justina Markunas.Polònia